Mala’s

Wat is een mala

Een mala is een traditioneel gebedssnoer dat wordt gebruikt in verschillende spirituele tradities. Het bestaat uit 108 kralen, vaak gemaakt van edelstenen, hout of zaden, en een grotere kraal, de guru-kraal en kwastje of bedel. Een mala wordt gebruikt tijdens meditatie en gebed om mantra's te tellen. Naast het spirituele aspect wordt een mala ook gedragen als sieraad en kan het dienen als een persoonlijke herinnering aan intenties, affirmaties of spirituele verbinding.

Mala, mantra en meditatie

Het dragen van een mala kan je helpen om je te verbinden met je eigen innerlijke kracht en wijsheid. Met een mala kun je mantra's reciteren of gewoon rustig je ademhaling volgen terwijl je elke kraal door je vingers laat glijden. Een mantra is een herhaald woord of geluid dat je tijdens het mediteren helpt bij je concentratie. Op deze manier wordt de mala een instrument om je te helpen bij meditatie en mindfulness, en om je te herinneren aan je intenties en spirituele doelen.

Tijdens meditatie gebruik je een mala door rustig te zitten, de mala in je hand te houden en elke kraal één voor één te tellen terwijl je een mantra herhaalt.

 

Hoe gebruik je een mala tijdens meditatie

Om tijdens een meditatie je mantra’s te tellen, drapeer je de Mala over je middelvinger of ringvinger (liever niet over je wijsvinger, want deze staat voor het ego). Nadat je een mantra hebt gereciteerd, gebruik je je duim om één kraal door te schuiven. De extra kraal onderaan bij het kwastje heet de Goeroekraal (moederkraal). De Moederkraal functioneert niet als gebedskraal, maar markeert het beginpunt, keerpunt en eindpunt van de Mala. Soms hebben mala’s een ander ornament als begin en eindpunt. De eerste kraal die je bij een meditatie gebruikt, is altijd de kraal links van de moederkraal. De laatste 8 kralen van de rondgang worden opgedragen aan de heelheid van alles wat leeft. Als je de Mala rond bent, ga dan niet over de Moederkraal heen. Bij een eventuele nieuwe rondgang draai je de Mala een halve slag, zodat je rechtsom weer verder gaat. De laatste kraal wordt dan meteen weer de eerste kraal van de nieuwe rondgang.

 

Altijd al je eigen mala willen maken, klik dan op deze link Workshop Mala maken